Parchetul masiv din stejar este o optiune pentru cei care apreciaza nobletea, rezistenta si trainicia acestei esente lemnoase.

Fie ca avem de ales intre un parchet inedit, personalizat ca model cromatic si design, sau un model clasic, stejarul creaza o atmosfera calda, intima, dar in acelasi timp innobileaza incaperea si adauga valoare cladirii pe care o accesorizeaza.

Lemnul de stejar este un lemn, dur, dens, greu, cu textura aspra, rezistent la actiunile mecanice, caracteristici pe care le transmite si parchetului din lemn masiv confectionat din el.

Parchetul din stejar imbraca o gama variata de culori, de la bej deschis, aproape de alb, pana la nuante de rosu aprins sau chiar negru, in functie de conditiile in care s-a dezvoltat arborele, dar si in functie de gradul ce prelucrare al materialului. Nuantele stejarului natur variaza insa intre bej si galben-auriu.

Fiind un lemn dur, stejarul se prelucreaza destul de greu (pentru o prelucrare mai usoara cheresteaua de stejar se trateaza cu abur fierbinte pentru a-i spori flexibilitatea), costurile productiei de parchet din stejar fiind din aceasta cauza mai mari decat in cazul folosirii altor specii lemnoase. Aceste costuri de productie ridicate se reflecta si in pretul produsului finit.

O caracteristica specifica stejarului sunt asa-numitele “fibre de argint”, fibre longitudinale, raze si inele de crestere, ce reflecta lumina capatand aspectul unor linii argintii.

Folosirea stejarului ca materie prima pentru parchet are in spate o istorie lunga ce coboara pana in sec. XVII cand parchetul masiv din stejar era apanajul regalitatii si nobilimii franceze de la Versailles.

Avantajele parchetului masiv de stejar

  • Durata mare de viata – un parchet masiv din stejar, daca este bine intretinut, poate rezista timp de cateva generatii, fiind rezistent la socuri mecanice, variatii de temperatura si trecerea timpului. Aceasta calitate se datoreaza duritatii specifice a lemnului de stejar. Din acest motiv parchetul din stejar se preteaza in incaperile cu mai circulate, sali de dans sau de sport, scari, etc.

 

  • Este usor de intretinut si de restaurat – parchetul din stejar poate fi reconditionat de mai multe ori prin tratamente specifice cu lac sau ceara speciala pentru parchet, precum si prin raschetare. Desi dintr-un material dur, parchetul din stejar, permite cu usurinta aceste operatiuni de reintinerire si reconditionare.

 

  • O buna izolare termica si fonica – aceasta caracteristica variaza si in functie de dimensiunile parchetului ales, mai precis de grosimea lamelei de parchet.

 

  • Este mai rezistent decat alte esente la variatiile de umiditate si temperatura – desi este indicat ca aceste variatii sa nu fie bruste si dese si trebuie ferit de umezeaza (inundatii), parchetul din stejar suporta acesti factori nocivi mai bine decat altele (de exemplu decat cel din fag, care este mai sensibil la acest capitol).

 

  • Este mai usor de montat decat parchetul masiv din alte esente lemnoase – fiind mai rezistent este mai putin pretentios, usurand astfel munca celui care il monteaza.

 

  • Este compatibil cu sistemul de incalzire prin pardoseala

In fine, ca orice parchet din lemn masiv, un parchet de stejar natur este o optiune care protejaza sanatatea celor care respira aerul incaperilor astfel parchetate, avand foarte putine substante sintetice incorporate, materia prima (lemnul de stejar) fiind 100% ecologica.

Parchet masiv din stejar in Bucuresti

Pe site-ul nostru gasiti mai multe modele de parchet masiv din stejar, la preturi avantajoase.

Exista o mare varietate de modele si dimensiuni (de la 30 de cm lungime lamelei, pana la 120 cm, in functie de preferintele clientului), astfel incat sa va puteti personaliza locuinta dupa propriile gusturi si aprecieri. Practic se poate alege toata gama de modele clasice: in forma de bradut, tabla de sah, forma de cusatura, etc.

Pentru o mai buna edificare in acest sens puteti consulta catalogul nostru de produse, sau ne puteti contacta pentru detalii, intrebari si recomandari.