Parchetul masiv de fag confera incaperii un aspect clasic si elegant, motiv pentru care se potriveste atat pentru amenajarea unor incaperi de zi: bucatarie, sufragerie, living, camera copiilor, cat si pentru dormitoare sau alte spatii decat cele de locuit, cum ar fi sali de sport, magazine, birouri, sali de expozitie si asa mai departe.

Fiind vorba de parchet masiv, din lemn natural, cu o minima prelucrare chimica, parchetul de fag are o longevitate ridicata, rezistand in conditii bune chiar si pana la 100 de ani.

Dintre avantajele evidente ale fagului putem trece in revista:

  • o buna izolatie termica – izoleaza mai bine decat parchetul din lemn stratificat sau decat cel din pal melaminat, ceea ce inseamna ca va tine incaperea calduroasa si va ajuta sa facetii economii la factura de incalzire.
  • rezista bine la uzura – suporta destul de bine socurile mecanice si trecerea timpului, fagul fiind un lemn rezistent si elastic, care absoarbe soocurile si se comporta bine la variatiile de temperatura.
  • se preteaza la raschetare si lacuire – se intretine destul de usor prin operatiuni de raschetare, lacuire/ceruire, operatiuni care dau rezultate foarte bune pe acest tip de parchet.
  • un colorit placut – lemnul natural de fag are culori deschise dar variate, care merg de la bej pana la rosu deschis, in functie de clima zonei in care a crescut.
  • o buna absortie fonica – fagul este un bun izolator, nu doar termic ci si fonic, ceea ce il recomanda pentru cladirile cu mai multe etaje (blocuri de exemplu) deoarece absoarbe din zgomot, menajand vecinii mai sensibili de topaielile celor mici sau de zgomotul produs de aspirator. Din acelasi motiv fagul este indicat si pentru parchetarea scarilor.

Atentie insa, parchetul de fag nu este potrivit pentru sistemele de incalzire prin pardoseala tocmai datorita proprietatii sale de bun izolator termic.

Principala metoda de montaj recomandata este cea prin lipire cu adeziv iar priceperea si experienta celui care executa lucrarea de montare, are o pondere foarte importanta in aspectul final al parchetului.

Din padure, in casele noastre.

Parchetul masiv de fag, din lemn natur, se produce in urma unor operatiuni migaloase de alegere a bustenilor, transformarea acestora in cherestea cu ajutorul unor ferastrae electrice speciale.

Cheresteaua astfel obtinuta se lasa la uscat intr-un loc umbros doar bine aerisit, pana ce ajunge la o umiditate cuprinsa intre 24% si 30%. Cand ajunge la acesti parametri, este gata de transformat in frize (tot cu ajutorul unor ferastrae si utilaje speciale).

Frizele sunt niste lamele de parchet inca nefinisate, in forma bruta. Frizele, la randul lor, sunt supuse unui nou proces de uscare, pana ce umiditatea lemnului scade pana la un nivel cuprins intre 8% si 10%.

Dupa aceea frizele trec prin alte procese tehnice, in urma carora sunt transformate in lamele de parchet masiv din fag.

Operatiunea este una migaloasa, care cere timp si resurse financiare, fapt care se reflecta apoi in pretul final, insa trainicia, nobletea si proprietatile parchetului din lemn natur, merita investitia facuta!

Distributie in Bucuresti si in provincie

Clinetii nostri pot alege dintre mai multe modele de parchet masiv de fag, modele care difera in functie de dimensiuni, grad de procesare, clasa de duritate si nuanta cromatica.

Caracteristicile standard sunt: nuante deschise, lungimea unei placute este 40 cm, latimea de 4,5 sau 6 cm, iar grosimea deĀ 2,2 cm. Cifrele anterioare sunt valabile in cazul lamelelor, plintele la randul lor avand diverse dimensiuni, in functie de cerintele clientului.

Daca nu sunteti sigur ce model sa alegeti, puteti cere sfatul specialistilor nostri care va pot indruma in functie de destinatia camerei pentru care doriti acest tip de parchet, tot de la ei puteti afla o serie de alte detalii legate de montare, transport, intretinere si conditii de depozitare.